Testimonials

Melissa & Bob
Prachtig wonder wonderbaarlijk vereeuwigd
Naast het feit dat Marijke een supermadam is met een rustige en warme persoonlijkheid, heeft ze ook een fantastische gave… De gave om de meest intense en prachtige momenten op een wonderbaarlijke manier vast te leggen en te vereeuwigen. Voor wie ongerust zou zijn dat ze te aanwezig is: ik kan jullie geruststellen dat Marijke bijna onzichtbaar was. Zoals een pluimpje meegevoerd door de wind was ze aanwezig bij de geboorte van ons wondertje. Mocht ik ooit mama worden van een tweede wondertje, dan moet zij absoluut van de partij zijn!

Melissa & Bob

Vir
Intense emotie, pure beelden, om opnieuw en opnieuw te beleven
Ik ontdekte het werk van Marijke net na de geboorte van mijn eerste dochter. Ik had een heel zware bevalling achter de rug wat ervoor zorgde dat ik er door de uitputting weinig bewust heb van beleefd. Ik heb de enkele foto’s die mijn man en de vroedvrouw hadden genomen wel duizend keer bekeken. De beslissing was bijgevolg snel gemaakt, stel dat we een tweede kindje zouden krijgen, dat zou dat mét fotograaf zijn. Alleen mijn man zag daarvan het nut niet echt in, maar door mijn enthousiasme en de rustige, weinig opdringerige aanpak van Marijke heeft hij snel ingestemd. Op 02/08/2014 was het zover, ons Lilly Jane kwam eraan, na een rustige arbeid thuis kwamen we in het ziekenhuis in een stroomversnelling terecht, dat het wel eens anders kan verlopen dan verwacht…. Het ging super snel, het ging super makkelijk en het was ongelooflijk mooi en intens, nu was ik helemaal bewust in het moment aanwezig. En dat was opnieuw een reden om de bevalling graag opnieuw te beleven. Ik wilde het zien vanuit een andere hoek, ik wilde het opnieuw en opnieuw beleven, en die foto’s gaven mij die kans. Ik had na de geboortes van mijn dochtertjes hetzelfde gevoel, dan wel om verschillende redenen. Er kwamen ook foto’s van de eerste ontmoeting van Lilly Jane en haar grote zus, prachtige herinneringen en dito foto’s. Ik ben heel graag zwanger en wilde graag foto’s met mijn zwangere buik maar vind dit genre foto’s vaak kitch en heel onnatuurlijk. Marijke verstond wat ik wou zeggen en maakte er wat van! Ook de beelden van Lilly Jane alleen zijn heel puur, zonder toeters of bellen, zonder onnodige prullen. Alle aandacht gaat naar de emotie, naar het onderwerp en net daarom vind ik de foto’s van Marijke zo geslaagd. En als er ooit een derde kindje komt, dan hoop ik dat Marijke er opnieuw bij kan zijn!

Vir

Sylvie
Heel bewust voor jouw gekozen, puur een gevoel, geboren uit liefde en vriendschap, om voor altijd van te houden
Ik wist al lang dat ik bij de geboorte van mijn kind een fotograaf wou. Mijn zus had dit voor haar 2 kinderen gedaan en het waren prachtige foto’s. Na even zoeken kreeg ik van een vriendin (die zelf fotograaf is) de naam van Marijke door. Ik stuurde een mailtje en al vlug kwam de eerste afspraak. Alleen was deze afspraak niet helemaal gewoon, ik lag in het ziekenhuis … verplichte platte rust en aan de wee-remmer. Het was voor ons allen geen ideale situatie, maar Marijke stelde me gerust, ze zag het nog steeds zitten en was vanaf dan paraat, mocht onze kleine vent vroeger komen. We mochten zelf voorstellen doen, welke foto’s we zeker wilden en welke niet. Leuk om zelf mee te bepalen wat je wilt … Het bezoek bracht een kleine beetje rust tijdens deze moeilijke periode. Op 35 weken is onze kleine man geboren. Marijke was ruim op tijd en stelde ons gerust. Tijdens de arbeid en de bevalling heb ik amper gemerkt dat ze er was. Mijn vriend kon me volop steunen ipv foto’s te nemen en ik wist dat er toch foto’s genomen werden van dit speciaal moment. Het was een hele drukke bedoening tijdens de bevalling zelf. Er was heel wat volk doordat het om een prematuurtje zou gaan. Marijke slaagde er toch in zich onzichtbaar te maken en tussen al het volk mooie foto’s te nemen. Het werd een speciale dag, op 5/5 werd onze kleine man Lion geboren om 17u05, 5 weken te vroeg. Lang heb ik hem niet bij mij mogen houden, maar door de foto’s achteraf kon ik opnieuw genieten (en telkens opnieuw) van dit mooie, unieke moment. Marijke maakte ook heel ontroerende foto’s van Lion in zijn couveuse. Door de vroeggeboorte, konden we geen eerste gezinsfoto’s nemen … ik vond dit heel jammer, maar Marijke stelde voor om later terug te komen. 3 weken later, stond ze terug bij ons in het ziekenhuis. Lion mocht uitzonderlijk even de neonatologie verlaten voor zijn fotoreportage ;). Het werden terug prachtige foto’s van onze kleine vent. Nu staat zijn geboorteboek hier bij ons op de kast, af en toe kijk ik er in terug. De mooie foto’s, de kracht die sommige foto’s uitstralen, het unieke, … haalt mooie herinneringen boven en helpt om deze moeilijke periode een plaats te geven en te genieten van Lion zijn geboorte. Bedankt Marijke!

Sylvie

Uschi
Dit is het belangrijkste moment in jouw leven en op een mooiere manier kan het niet vastgelegd worden!
Toevallig zag ik geboortefoto’s op het internet van Marijke…. Eerlijk gezegd… de tranen rolden van mijn wangen. Op dat moment was ik 7 maanden zwanger en de hormonen maakten het allemaal nog erger ;-) Mijn vrouw, Elke, en ik waren ervan overtuigd dat we ook een geboortereportage van haar wilden. Daarom namen we contact met haar op. Hoogzwanger zijn we richting Gent getrokken voor een gesprek. Het was heel aangenaam en ik voelde mij meteen op mijn gemak. We bleven maar kletsen en kletsen! Ook mijn verlegen vrouwke had er een zeer goed gevoel bij. Onze Jules wilde eindelijk komen en Elke contacteerde Marijke. Ze was net op tijd want mijn arbeid was zeer kort. (op nog geen 3 uurtjes was hij er). Meteen mocht ik naar de verloskamer. Na enkele keren persen was Jules er… Geen seconde heb ik gemerkt dat Marijke foto’s aan het nemen was. Ze is zooo stil en respectvol! Na een poosje is ze vertrokken en die dag nog kregen we al foto’s! Wat een service! Het resultaat is verbluffend! Stuk voor stuk zijn de foto’s prachtexemplaren en geven een gevoel van puurheid en oneindige liefde. Ik zou ieder zwanger koppel aanraden om dit te doen. Dit is het belangrijkste moment in jouw leven en op een mooiere manier kan het niet vastgelegd worden!

Uschi

Sofie de Grave
Ik vond het fijn om een fotografe te hebben die het hele gebeuren mooi in beeld kan brengen
De foto's zijn een mooi aandenken aan mijn arbeid en bevalling. Verder was mijn man blij dat hij zijn aandacht op mij en ons kleintje kon richten en geen foto's hoefde te maken. Kim is zeer sympathiek en ik heb met plezier deze gebeurtenis met haar gedeeld.

Sofie de Grave

Wouter
Deze foto's hebben voor ons een grote emotionele waarde, en dat zal met de jaren alleen maar toenemen
Kim is een heel discrete en professionele fotografe die onopgemerkt heel mooie beelden van ons heeft vastgelegd. De bevalling is een unieke gebeurtenis met vele intense momenten, die je niet altijd even bewust beleeft (hoe zeer je dat ook zou willen). Wanneer we de beelden nu twee jaar later bekijken, zijn ze niet alleen uit fotografisch standpunt heel sterk, maar hebben ze ook momenten vastgelegd die een koppel zich anders nooit zou herinneren. Deze foto's hebben voor ons een grote emotionele waarde, en dat zal met de jaren alleen maar toenemen: een prachtig geschenk en een aanrader voor iedereen die hiervoor openstaat!

Wouter

Anna
Bij het zien van de foto’s herbeleef je de hele bevalling
De foto’s van de geboorte van ons zoontje zijn een uniek aandenken, waarbij alle facetten van een bevalling mooi in beeld gebracht worden, zowel de gevoelens als het proces:het ‘lijden’,de gelukservaring en veelzeggende details. Bij het zien van de foto’s herbeleef je de hele bevalling, het innige eerste moment van mama en kind, de eerste uurtjes van je kind, worden in foto’s gevat. Het was zo fijn dat mijn partner er elk moment evenveel kon bij zijn, want een fotograaf neemt die taak over die de partner vaak snel snel bij moet nemen. Het lijkt misschien onwennig, maar Kim was heel subtiel en onopvallend aanwezig tijdens de bevalling.

Anna

Lise & Steven
We zijn dolblij met de foto's van een dag waar we met tonnen liefde aan terugdenken
We keken ontzettend uit naar de komst van ons eerste kindje en we wilden graag beelden van de geboorte. Zelf foto's nemen vonden we niet echt een optie, liever concentreerden we ons volledig op de bevalling. We vonden een ideale oplossing in Kim. Kim kwam toe tijdens hevige weeën, toen ik eigenlijk liefst niemand wou zien. Ze was erg discreet, wat we zeer waarderen. Ook tijdens de rest van de bevalling en na de geboorte hield Kim zich op de achtergrond, ze was heel respectvol en stil. Toen we de foto's zagen, konden we bijna niet geloven dat ze al die beelden getrokken had. We zijn dolblij met de foto's van een dag waar we met tonnen liefde aan terugdenken. We zouden er onmiddellijk weer voor kiezen. Bedankt!

Lise & Steven