Wie zijn we

Wij zijn Marijke Thoen en Kim Rondas, geboortefotografen van het eerste uur. Sinds 2008 fotograferen we, steeds meer en meer, bij geboortes. Geboortefotograaf zijn is een passie, iets wat je enkel doet als je er volledig wil en kan voor gaan. Het moment dat wij voor jullie vastleggen is zo uniek, nooit meer over te doen. Dit maakt onze job onwaarschijnlijk mooi maar tevens soms slopend en heel intensief. Voeg daar, in totaal, vijf eigen kinderen aan toe en de noodzaak om de handen in elkaar te slaan drong zich op. Door onze samenwerking kunnen we perfect tegemoet komen aan de stijgende vraag naar geboortereportages, is de kans dat we de geboorte van je kindje missen nihil en doen we ook onze eigen oogappels niet te kort. Afgekeken van een aantal bevriende vroedvrouwenpraktijken vonden we de perfecte oplossing in een week om week wachtregeling. Zo geven we 24/7 het beste van onszelf, zowel voor onze klanten als privé.

Kim over Marijke

Geboortefotograaf
Hoe fijn is het toch dat het leven zo kan lopen dat je iemand ontmoet, heel onverwacht, en dat die persoon dan diegene blijkt te zijn waarmee je samen dromen kunt waarmaken. Ik vond in Marijke een stukje van mezelf en daarom is het zo heerlijk om samen te kunnen werken. Marijke heeft een heel integere en respectvolle visie over en voor het leven. Laat dat nu een perfecte eigenschap zijn om een beroep als geboortefotograaf te kunnen uitoefenen.
Dit zie je ook terug in haar werk als fotograaf; ieder beeld is puur, door haar technische kennis heel mooi en ze verstaat de kunst om net datgene waar het om gaat vast te leggen.

Marijke over Kim

Geboortefotograaf
Toen ik afgelopen zomer 3 geboortes had op 3 dagen tijdens mijn vakantie met de kinderen was voor mij de kogel door de kerk. Om dit werk steeds met evenveel passie en toewijding te kunnen blijven doen moest ik op zoek naar een collega. De klik met Kim was er meteen, en toen een Nederlandse collega ons bij een workshop “perfect inwisselbaar voor elkaar” noemde wist ik dat het goed zat.

Kim is altijd goed gezind, eerlijk en oprecht. Ze benadert de dingen langs de positieve kant en blijft nooit bij de pakken zitten. In haar foto’s weet ze alle emoties op het juiste moment te vangen. Haar respectvolle, zachtaardige en geduldige houding spreekt uit haar beelden, beelden waar ze overigens vaak veel te bescheiden over is, en waarvan ze de impact en blijvende indruk die ze bij ouders achterlaat nog niet voor de helft beseft, maar dat maakt haar als persoon net zo mooi. Ik ben ongelooflijk blij en dankbaar om met Kim te kunnen samenwerken.